Les hortícoles son les hortalisses en general i el que envolta al seu coltiu, tractament ,collita...és la horticultura. Els horticultors treballen en la propagació de les plantes, millora de les collites, adobs de les plantacions i enginyeria genètica, bioquímica i fisiologia de la planta i el magatzematge, processat i transport de fruites, baies, fruits secs, verdures, flors, arbres, arbusts i gespa. Els horticultores milloren el rendiment de les collites, la seua qualitat i el seu valor nutricional, la seua resistència als insectes, malalties als canvis ambientals. S'utilitza la genètica com una eina fonamental en el desenvolupament de plantes que puguen sintetitzar molècules químiques per a emprar-les en la lluita contra malalties, inclosos els càncers. Nosaltres ens fixarem en el cultiu ecológic d'aquestes.

en poc espai...

en poc espai...

Que vols plantar?

Punt 1....la varietat és ilimitada, fes un petit plànol o esquema en paper del terreny, per a dibuixar o escriure la distribució de les diferents varietats a plantar.
Punt 2....les hortalisses es poden conrear de tres maneres:
En fileres: és el mètode tradicional.
En massissos rectangulars, rodons, quadrats...
En esglaons: en diferents nivells.
En els diferents casos hi han avantatges e inconvenients. Als massissos hi han menys herbes dolentes que en fileres, peró és més dificil arribar...en esglaó necessites molta més terra peró és perfecte per terrenys difícils, etc...
Punt 3...distància ente diferents plantes:
cada era tindrà un amplaria màxima de 1'2 metres delimitades amb maons, taulons o amb mètodes més productius com cebes o aromàtiques( lavanda, romaní..) Vigila en no atapeïr per poder accedir a fer les labors i deixa espai per una persona o carretó

dijous, 2 d’abril del 2015

Les millors opcions hortícoles per diabètics

Patir de diabetis no és fàcil. Si ets diabètic, has de controlar la dieta si vols tenir una bona qualitat de vida i vols mantenir lluny de problemes amb la glucèmia entre d'altres. En general es creu que les fruites i verdures són saludables, però si ets diabètic, has d'anar amb compte sobre què fruites consumeixes i en quina quantitat.

Fruites bones
Pots consumir aranges, llimes, pomes, préssecs i fruites de famílies similars sense massa restriccions. Durant el dia, escampa el consum de fruites en cinc porcions iguals. Això ajudarà a mantenir els nivells de glucèmia estables.

Verdures que has d'evitar
Hi menys limitacions pel que fa a les verdures. Pots consumir pràcticament tot, però limita el consum de papes, pastanagues, veces, fesols, xirivia i remolatxes. Aquestes verdures contenen alts nivells d'hidrats de carboni i midó, el que pot incrementar els nivells de glucèmia.

Verdures bones
Les persones diabètiques poden consumir pràcticament totes les verdures en diferents quantitats. Són especialment bones les cebes i l'all a causa que redueixen els nivells de glucosa a la sang.

Altres aliments
Es recomana que els diabètics consumeixin aliments rics en fibres. Els fruits secs, llegums (soja i llenties) i llavors són algunes de les opcions més saludables. Aquests aliments poden disminuir el nivell de colesterol així com disminuir el nivell de glucosa en sang.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada