Heu cercat la millor localització, has preparat el terreny i els bancals mentre fas els planters, cuides les plàntules, les trasplantem curosament, fas un seguiment perquè no siguin atacades per plagues i no sucumbeixin a malalties, vigiles els regs, que tinguin la suficient matèria orgànica, i finalment apareixen flors però ... no donen fruit. Per què no donen fruit dels cultius?
Causes per les quals les plantes o arbres no donen fruit:
1. El clima : una gelada inesperada o una pujada de temperatura pot ocasionar danys que eviten la formació del fruit. D'altra banda, sempre serà millor en aquest sentit conrear plantar i arbres autòctons, perquè estan més adaptats a la climatologia que altres espècies de climes diferents.
2. Manca de nutrients: un altre motiu pel qual les plantes no donen fruit és per la falta de nutrients. Assegura't que aportes la suficient matèria orgànica per a cada etapa de la planta o arbre.
3. Excés de nutrients : causa perquè no es desenvolupin els fruits. Pots adquirir en centres de jardineria i botigues similars mesuradors de nutrients de la terra i així pots anar controlant els nutrients que estàs aportant. A més el mulch o encoixinament amb palla evita, en gran mesura, aquest tipus de problemes
4. Manca de llum : si la planta o arbre no rep la suficient llum solar pot provocar que no es produeixi el fruit
5. Plantes o arbres que s'autopolinitzen : hi ha plantes i arbres que poden autopolinitzar-se, mentre que altres necessiten el pol·len d'altres per poder pol·linitzar i donar un fruit. Pots veure més aquí
6. Arrels : si hem estat regant en excés o la terra no drena bé l'aigua, aquesta s'acumula podrint les arrels i no podrà donar fruit.
7. Falta de pol·linitzadors a l'hort-jardí: de vegades la manca d'aquests insectes pot comportar la manca de fruits. Assegura't que plantes flors de color blanc, violeta, groc o blau per ser els colors que més els atrauen i que els seus períodes de floració es van solaçant perquè durant les 4 estacions tinguem flors a l'hort. Per suposat, una mesura bàsica perquè tinguem pol·linitzadors en la nostra horta és no usar agroquímics. El vent és un altre pol·linitzador, pel que la seva absència també pot comportar la manca de fruits.
8. Excés de nitrogen: a vegades una causa de la manca de fruits o fins i tot flors és una aportació excessiva de nitrogen.
9. Fongs : alguns fongs ataquen les flors i no deixen que es desenvolupi el fruit. Vigila els regs i l'excés d'humitat. Mira fungicides ecològics
10. Temps : Algunes plantes i arbres fruiters triguen diversos anys fins que donen els primers fruits. És de vital importància llegir molt i conèixer quines plantes i arbres estem plantant, quines necessitats tenen i quines són els seus cicles.
Agricultura ecològica en general i aprendre a ser autosuficient amb productes com cosmètics, menjar, beguda, etc...i sobretot ser respectuós amb el teu entorn.
Les hortícoles son les hortalisses en general i el que envolta al seu coltiu, tractament ,collita...és la horticultura. Els horticultors treballen en la propagació de les plantes, millora de les collites, adobs de les plantacions i enginyeria genètica, bioquímica i fisiologia de la planta i el magatzematge, processat i transport de fruites, baies, fruits secs, verdures, flors, arbres, arbusts i gespa. Els horticultores milloren el rendiment de les collites, la seua qualitat i el seu valor nutricional, la seua resistència als insectes, malalties als canvis ambientals. S'utilitza la genètica com una eina fonamental en el desenvolupament de plantes que puguen sintetitzar molècules químiques per a emprar-les en la lluita contra malalties, inclosos els càncers. Nosaltres ens fixarem en el cultiu ecológic d'aquestes.
en poc espai...
Que vols plantar?
Punt 1....la varietat és ilimitada, fes un petit plànol o esquema en paper del terreny, per a dibuixar o escriure la distribució de les diferents varietats a plantar.
Punt 2....les hortalisses es poden conrear de tres maneres:
En fileres: és el mètode tradicional.
En massissos rectangulars, rodons, quadrats...
En esglaons: en diferents nivells.
En els diferents casos hi han avantatges e inconvenients. Als massissos hi han menys herbes dolentes que en fileres, peró és més dificil arribar...en esglaó necessites molta més terra peró és perfecte per terrenys difícils, etc...
Punt 3...distància ente diferents plantes:
cada era tindrà un amplaria màxima de 1'2 metres delimitades amb maons, taulons o amb mètodes més productius com cebes o aromàtiques( lavanda, romaní..) Vigila en no atapeïr per poder accedir a fer les labors i deixa espai per una persona o carretó
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada